موزه ملی فیلارمونیک لهستان ، پاسخی به معماری سنتی
موزه ملی فیلارمونیک لهستان از پوستهای نمادین و دو لایه تشکیل شده که نتیجه آن ایجاد نمایی شیشهای و یکپارچه است که مانند یک عایق، تمام ساختمان را از تهویه هوای گرم بینیاز کرده است.
موزه ملی فیلارمونیک لهستان ، پاسخی به معماری سنتی است. این مکان ارزشمند و تماشایی در شهر «شتِچین» قرار دارد و در فستیوال جهانى معمارى در سال 2016 ، بهعنوان «ساختمان سال 2016 جهان» برگزیده شده است. هر رهگذر با دیدن این بنای زیبا، مکث میکند و برای چند لحظه هم که شده زیبایی معماری آن را میستاید.
به گزارش اختصاصی مجله دلتا، این ساختمان دو سالن کنسرت دارد که طراحان هنرمند آن برای آکوستیک (عایق صوتی) کردن فضا و کنترل نور، از جنس بتن در ساختن آن استفاده کردهاند و درست مثل دو جعبهی معلق در کنار یک لابی بسیار بزرگ و روشن، قرار گرفتهاند.
پلکان مرکزی موزه ملی لهستان، به همه توابع و کاربریهای ساختمان متصل و مرتبط است و این ارتباط موجب ایجاد یک فضای چند منظورهی بزرگ شده است. این عمارت از پوستهای نمادین و دو لایه تشکیل شده که نتیجه آن ایجاد نمایی شیشهای و یکپارچه است که مانند یک عایق، تمام ساختمان را از تهویه هوای گرم بینیاز کرده است.
معماری موزه ملی فیلارمونیک لهستان
معماران آن بخشی از این موزه را زیر زمین ساختهاند و روی سقف آن، فضاى عمومى و بسیار بزرگ ایجاد کردهاند. این فضای وسیع، محل تجمع ورزشکاران محلی و بیشتر مکان مناسبی برای رقابت اسکیتسواران است.
معماری این طرح سه مرحله از تاریخ این منطقه را تداعى مىکند:
- پیش از جنگ جهانى دوم
- خرابىهاى دوران جنگ
- توسعه و بازسازى پس از جنگ که شکافی چشمگیر و بزرگ را در وسط این شهر ایجاد کرده است.
توپوگرافى این موزه هم از چند جهت قابل توجه است. به طور مثال رفتن به زیر زمین آن بسیار شبیه به مرور تاریخ و باستانشناسى این شهر است. همچنین، میتوان نماى خارجى ساختمان را که با?ى زمین و در برابر چشمهای مردم قرار دارد، به شیوههاى متنوع و از دیدگاههای مختلف، تفسیر کرد.
کارشناسان معماری میگویند این پروژه با سبک خاص خود، به غناى شهر و زندگى شهرى افزوده است.
همچنین بخوانید:
خانه استخوانی ؛ ترکیبی از دو هنر معماری و مجسمه سازی
پل چرخان لواسان ؛ ساده اما جذاب
خانه های زیرزمینی ، لوکیشن فیلم جنگ ستارگان
معماری مدرن متروپل پاراسول، بزرگترین سازه چوبی جهان